luni, 8 octombrie 2018

Răul din noi



Pe fondul referendumului s-au produs discuții chiar și în bula mea izolată, cît s-au produs în întregul an. Nu este un subiect care să mă intereseze, am încercat să îl ignor, dsar nu am reușit. Dar chiar după ce s-a încheiat iaca dă peste mine una care m-a scos din pepeni. O postare pe FB. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2159247011059660&id=100009231459771

Dau și copiere aici pt cazul că dispare.

”Duminica e pe sfârșite. Poate că nici nu va mai fi niciodată o Duminică reală. Nu, n-am să mă mai gândesc în timpul Liturghiei cum vă boicotați sufletele, m-am dezlipit de această datorie. Știu. Nu mi-ați cerut-o niciodată, dar mi-au trebuit zilele acestea să înțeleg. De fapt nu ați cerut Bisericii nimic. Ea v-a oferit mereu, ca o îndrăgostită, iubitului ei - sau, mă rog, definiți cum vreți cuplul, e liber - tot ceea ce ținea de boicotarea răului din voi, din viețile voastre. Nici măcar nu mai e nevoie să ne prefacem de-acum. Știm fiecare încotro ne îndreptăm privirile, care este drapelul sub care slujim.” Pr. Constantin Necula

Și dacă tot m-am pornit să explic și cum e cu răutatea.

Mai întîi niște constatări.


  • Nu sînt homosexual, ba chiar sînt un pic homofob pentru că nu îmi place cînd doi bărbați se mozolesc, două femei e OK, chiar plăcut de privit deși e frustrant că ies de pe colimatorul nostru ;)
  • Nu îmi place agresivitatea, chiar dacă e în domeniul promovării unui crez. De exemplu sînt vegetarian, dar cu toate astea  mă enervează la culme propoganda vegană, aia cu imagini din măcelării, drepturile animalelor. Eu nu măninc carne pt că e cumva nocivă, nu de mila animalelor. Natura sau divinitatea a creat viața așa cum e, și se cam mănîncă vietățile între ele. Acum dacă tu decizi să nu mănînci carne, sau optezi pentru alimentația carnivoră, e treaba ta. Vorbim, explic, dar nu mă apuc să te culpabilizez cu imagini scîrboase. Va răni pe cei sensibili, și care eventual au organism preponderent carnivor, și abstinența le poate face rău. Eu după 27 de ani de vegetarianism nu mă simt mai bine ca un carnivor, ba mai mult am făcut pietre la colecist, care se pare că sînt favorizate de regimul fără carne. Deci cu publicitatea agresivă culpabilizezi omul, poate îl influențezi și îi faci rău. Dacă vrei prozeliți, discuți, promovezi, dar fără violență, discuți pro și contra, și cine se potrivește cu regimul va lua credința și practica.
  • Sînt agasat de prezența din ce în ce mai frecventă a temei homosexualității în media și în filme. Există trenduri de promovare agresivă. Ca să se repare nedreptatea făcută negrilor și evreilor era obligatoriuu să ai în film și un negru și un evreu, acu tre să ai și un homo. E enervant.
Și ideea e că dacă nu ne place ceva nu înseamnă că trebuie să înlăturăm acel ceva în mod agresiv. Există și modalități de a rezolva problema în mod civilizat. De exemple filmele pot fi catalogate și după conținutul homosexual, și cui nu-i place nu se uită. Oricum o doză tot vei înghiți. Nu poți evita tot ce nu îți place. Nu îmi plac nici opera nici manelele, nici gălăgia adolescenților seară de seară pe bancă în fața scării. Dar nu se poate să îi luăm de goană. Dacă reușim să le activăm bunul simț, se vor abține să deranjeze. Dar a le cere cu blîndețe să se tireze e nesimțire din partea mea. Trebuie să existe un echilibru.

Pe lîngă prezența asta agasantă, mai sînt și extremiștii. Și cei ce se dau în spectacol cu homosexualitea. dar și puritaniștii care luptă împotriva acestui spectacol neplăcut. Această clică pro familie sînt niște extreemiști agresivi care cu acțiunea lor instigă la ură și intoleranță, și dacă reușește lovește și în homosexualii moderați care stau în banca lor. Homosexual este o persoană cu un defect de ordin fizic sau hormonal ori mai știu eu ce chestie reglează libidoul. Este dereglat, defect, și o știe, și știe că nu e plăcut la vedere dar nu are ce face așa cum știu și eu că sînt paralitic și nu sînt de pus în ramă. Dar nu am ce face, doar nu o să mă arunc pe gîrlă. Apropo nici propaganda extremă pentru handicapați nu o agreez. Da, e bine să fim protejați și ajutați, dar trebuie să fim atenți să nu lovim în ceilalți în acest proces. Trebuie să existe o măsură în toate și armonie.

Homosexualul oricum este deja pedepsit de intoleranța din societate. Niciodată  nu vor fi toți simpatizanți.Nici eu nu sînt simpatizant dar nici nu vreau să lovesc în cineva deja căzut și fără vină. La noi și așa e ilegală căsătoria unisex. A interzice și prin constituție e o răutate, așa ca să le fie și mai greu. Vai că distruge moraliatea, frecții. Vai de mama voastră moralitate de imbecili ipocriți. Eu am fost crescut de un bărbat și o femeie, cu moralitate, dar bătut pînă am fost smintit. Și am fost culpabilizat pentru normaliatea mea de ființă sexuală de am crezut că sînt obsedat sexual. Mi-au trebuit decenii ca să realizez că sînt chiar apatic sexual comparativ cu media mascului obișnuit. Ca să nu mai vorbim de pedofilia și pervesiunile din rîndul clericilor. Deci clica asta de paraziți care nu produc nimic în societate altceva decît intoleranță și bigotism, vor să le dea la cap una în plus fără discrimare tuturor celor cu altă disponibilitate sexuală. Asta cînd nu au făcut curățenie în propriile rînduri. Da, de acord, cei ce se dau în spectacol, cu machiaje, strapuri hamuri, pene în nas și alte tîmpenii, ar face bine să fie mai moderați, și mai pudici. Dar pe de altă parte dacă interzicem unei femei să iasă decoltată sîntem intoleranți. Deci femeile au obținut în fine libertate dorită, de ce nu și homoseaxualii? Că nu ne place nouă? Nici mie nu îmi plac tatuajele piercingurile sau cum se cheamă belciugele alea, să le interzicem și pe alea? Hai să revenim la inchiziție și omul să meargă pe stradă cu un sac în cap. 

Deci pe lîngă homosexualii extremiști există și cei moderați, Ați văzut în filme pe Steven Fry? Este un tip genial, cu o sferă de cunoștințe covîrșitoare, și de un bun simț desăvîrșit. Abia recent am aflat că nu e hetero. 
Să zicem că se aplică această a definiției a familiei și unul ca el este împiedicat să adopte un copil care ar fi beneficiarul unei educații excepționale. Asta în timp ce inforător de mulți copii sînt crescuți de părinți total necalificați să educe un copil. Imbecili de genul celor care îi bat de îi defectează psihic sau chiar fizic. 

Pentru a ne proteja copii există destule legi. Aplicarea lor este deficitară. Pentru cei adoptați, comisiile au obligația de a selecta cu grijă părinții. 

Și mai e o chestie. Zici că bagi în constituție definiție, nu se pot căsători, nu pot adopta. Ce logică cretină. Tot ce face asta este să îi oblige să se ascundă. Cel ce vrea să adopte, o face ca persoană singură, e legal. Apoi trăiesc împreună promiscuu și pe furiș. Așa dacă li se permite oficial, măcar îi știm care sînt și pot fi mai bine supravegheați, asta dacă vreum o atitudine inchizitorie.  

În fine, mesajul meu este unul pentru toleranță și armonie. Mai comenta cineva recent, cică păi tocmai de toleranța ta mă tem. Păi da, nici toleranța extremă nu e bună. uite poporul român cum a tolerat o clică de ipocriți plini de ură care vor să readucă vremurile cînd hosexualii erau împușcați. Doar un pas mai apoi și îi împușcăm și pe handicapați și pe cine mai ridică capul și nu face ciocul mic. 

Închei cu o glumă. Un umorist englez zicea că emigrează.
-De ce?
-Păi acum un mileniu jumate homosexualii erau decapitați, Acum cinci sute de  ani erau biciuiți și spînzurați, acum o sută de ani erau biciuți și băgați la răcoare. Acum două decenii erau doar amendați, acum zece ani erau doar mustrați, iar în prezent sînt încurajați.
-Și care e problema?
-Plec pînă nu devine obligatorie.

Linia de demarcație dintre bine și rău e greu de trasat uneori, dar acțiunea asta discriminatorie este un rău clar. Cine nu a înțeles mă poate invita la analiză. Poate mă mai luminez, și îmi îndrept din greșeli, dacă greșesc, nu am pretenția că tot ce spun este și corect. E doar opinia mea     







Niciun comentariu: